Instruktør

Hvad laver man som Instruktør?

Som Instruktør har man ansvaret for den færdige teateropsætning – fra bearbejdelse af manus, rollefordeling, instruktion, samarbejde med orkester, kostumeafd, hår, sminke,  scenografi – og så alt det andet …    Man sætter fuldstændig sit eget præg på en forestilling, og kan “forme den” i den retning, man ønsker. Det er stort ansvar og et stort arbejde, – men også en stor tilfredsstillelse!  
 
Teater er et “holdarbejder”, hvor man kommer langt, når alle arbejder for at skabe en flot forestilling,  med forståelse og respekt for hinandens arbejdsområder – og selvfølgelig masser af godt humør. 
Det fællesskab har instruktøren en stor andel i at skabe. Og når det så gør det –  fungerer –  og et forventningsfuldt publikum går tilfredse hjem efter god oplevelse … Ja, – så er “nærmest lykkelig”, som TV2 synger.. 
 
 

Hvor mange gange mødes vi?

Det variere meget i forhold til hvilken forestilling, det drejer sig om, og hvordan forestillingen generelt er bygget op.   Som regel har man læseprøve med alle fra start, hvor skuespillerne møder hinanden og får et godt indtryk af den forestillingen, der skal spilles. Herefter bygges så et øveforløb op med gennemgang og indøvning de enkelte scener, danserne øver deres danse, kor øver, der er tekniske møder med lyd, lys, kostume, scenebygning og langsom sættes de enkelte dele sammen til den fulde forestilling.  Vi øver normalt 2 gange i ugen, fra ca. 3 – 4 måneder før premiere,  i enkelte weekender og så ellers hver dag fra weekenden op til  premieren. .

Hvor mange timers arbejde, er der tale om?

Det afhænger meget af forestillingen art, – musical, revy, klassisk teater, – og naturligvis, hvor stor en rolle du har.  Vi øver som sagt ca. 2 gange ugentlig fra kl. 19 – 21.30, og i weekenderne fra kl. ca. 10 – 15.00 

Kræver det erfaring som Instruktør?

Hvis du ikke har gennemført et instruktørkursus, vil det være rigtig godt, hvis du selv har erfaring fra scenen som danser eller skuespiller og ved lidt om, hvordan en teaterforestilling opbygges.  Det er en fordel, at være lidt af en “blæksprutte”, der er i stand til at have mange bolde i luften. 

Hvad forventer foreningen af mig?

At man brænder for teatret, og for at skabe den bedst mulige forestillingen. Instruktøren skal motivere, samarbejde og dygtiggøre og – som en enhver sportstræner – sætte det bedst mulige hold, uanset hvilke forudsætninger, de enkelte skuespillere har med.
Vi har i Studio 73 det sociale i fokus, – men det går hånd i hånd med, at vi hver gang skal lave en flot forestilling! Vi går ikke på kompromis m.ht. til at skabe den bedst mulige forestilling. 

Christoffer Vindbjerg Kristensen

Formand
Kontaktperson
Mail: formand@studio73.dk

Og dig

Frivillig